Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 07:47 - University of Sheffield обяви 30 стипендии по 50 % от таксата за целия период на обучение за студенти от България
Автор: taliksbg Категория: Новини   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
0



imageimageimageimageimageUniversity of Sheffield одобри 30 стипендии в размер на 50 % от таксата за трите години на обучение, които да се дадат на български кандидат-студенти бакалавърска степен. Стипендиите важат за Международния факултет на университета CITY College в Солун, Гърция. Целта е да се подкрепят бъдещите и настоящи студенти, които имат високи академични постижения. Стипендиантите запазват финансирането за целия период на обучение в бакалавърската програма, при условие че поддържат доброто си ниво на академични постижения. Кандидатите за стипендии могат да започнат обучение в областта на икономическите науки – мениджмънт, финанси и счетоводство или маркетинг, както и в областта на психологията и компютърните науки.

Кой може да кандидатства?
• Всички кандидат-студенти за обучение в бакалавърските програми могат да кандидатстват за стипендии. Стипендиите се ползват единствено за намаляване на таксата за обучение. Разходите за живот и за учебници са за сметка на студентите и не могат да бъдат покрити от стипендията.
• Стипендиантите може да бъдат ангажирани с работа в CITY College до 6 часа седмично, като по този начин ще натрупат и практически опит в различни области.
• Кандидатурите за стипендии от студенти, които се прехвърлят от други университети, ще бъдат разглеждани на база на академичните им постижения, удостоверени с официална академична справка.

Стипендии:
30 стипендии, които покриват 50% от таксите (стипендията е валидна за трите години на обучение, при условие че студентът поддържа доброто си ниво на академични постижения).

Информация за бакалавърските програми е публикувана в
www.city-sheffield.bg и www.city.academic.gr

Забележка: CITY College си запазва правото да променя броя на стипендиите, които предлага всяка година.

Как се кандидатства?

Първи етап:
Стипендиите ще се предоставят по реда на кандидатстване до изчерпването им. Поради това, желаещите се насърчават да представят следните документи колкото е възможно по-рано, но не по-късно от 28 февруари 2011 г.:
• Мотивационно писмо, в което да опишат защо кандидатстват за стипендия. (Посочете академичната си подготовка, постижения, владеене на чужди езици, компютърни умения, награди, обществени дейности и др.)
• Формуляр за кандидатстване Попълнете формуляра за кандидатстване, който е публикуван в Интернет на адрес
www.city.academic.gr. Можете да получите формуляр и от отдел „Прием на студенти” или представителния офис във вашата държава.
• 4 снимки (паспортни)
• Академични справки
Официално заверено копие от Дипломата за средно образование и академична справка за успеха от последните три години от обучението. Кандидатите, които все още не са завършили средно образование, трябва да представят академична справка. Дипломата и академичните справки се представят съпроводени от официално заверени преводи на английски език.
• Сертификат за владеене на английски език
Нивото на владеене на английски език се удостоверява с някой от следните сертификати:  TOEFL: paper based 550 / computer based 213 / Internet based 79-80; IELTS: 6,0; CAE (A или  B) или други еквивалентни сертификати. Кандидатите, които нямат сертификат за владеене на английски език към момента на подаване на документите, трябва да представят такъв преди началото на учебната година. Кандидати, които са завършили средното си образование на английски език, не е нужно да представят езиков сертификат.

Втори етап:
След получаване на документите, те ще бъдат препратени за незабавно разглеждане в съответния академичен факултет. В срок до 2 седмици след получаване на документите  ще ви бъде изпратен официален отговор от факултета. Ако кандидатурата е одобрена е необходимо да:

  1. Се отговори официално по ел.поща или с писмо, че се приема предложената стипендия;
  2. Се внесе невъзвръщаем депозит в размер на 2 000 евро за таксите до 10 работни дни.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
В Интернет:
www.city.academic.gr, ww.city-sheffield.bg


Или от ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ ОФИС ЗА ВАШАТА ДЪРЖАВА:

БЪЛГАРИЯ:
Ул. Кричим 65, етаж 3, офис 6, София 1164
Тел: +359 2 961 6263, +359 2 961 6263
Ел.поща: bulgaria1@city.academic.gr

ДРУГИ:
24 Proxenou Koromila st, 546 22 Thessaloniki, Greece
Tel: +30 2310 224421, +30 2310 224421      
 Email:
gdikaios@city.academic.gr




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taliksbg
Категория: Новини
Прочетен: 20234
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031